Bruxelles nous appartient

Palissade/Schutting

Jeanne Bidlot
Myriam Devriendt
Johan Jacobs
Jan Locus
Vincent Meessen
Marie-Françoise Plissart
Stephan Vanfleteren
<
>

BNA-BBOT gaf aan 8 fotografen de opdracht om tewerk te gaan op dezelfde manier als de DJ’s, grafici, theatermakers, chansonniers etc. die al met het project samenwerkten. Ze gingen op zoek in de databank, luisterden naar de opgenomen verhalen van bewoners, vonden er het hunne in en creëren eennieuw beeld.

 

De opdracht: een thema afbakenen en een foto maken die op een of andere manier een Brusselse realiteit weergeeft, een confronterend beeld. Elke foto werd afgedrukt op een affiche (120x160 cm). Die affiches werden wijd verspreid in de straten van het Brussels Gewest. Elke foto was genummerd. Wie het gratis nummer 0800/20.224 belde, koos in het menu het nummer van de foto en hoorde dan het bijpassende verhaal.

 

Schutting/Palissade werd ook ondersteund met een postkaarten-campagne. Deze collector’s items werden gratis verspreid, in het Boomerang netwerk (85.000 exemplaren). Ze waren te vinden in café’s, bibliotheken, culturele centra. ...

 

Kunstenaars: Jeanne Bidlot, Mirjam Devriendt, André Goldberg, Johan Jacobs, Jan Locus, Vincent Meessen, Marie-Françoise Plissart, Stephan Vanfleteren ism Cocof, Vlaamse Gemeenschap, VGC-Kunst, SIF, City Brussels, Forest, Ixelles, Saint-Josse-ten-Noode, Saint-Gilles, Schaerbeek.