Bruxelles nous appartient

Europa in Brussel: verdeeld verleden, gedeelde toekomst? Eén wijk, veel verhalen

De pioniers van Europa kijken terug op hun leven in Brussel. Bewoners van de Europese wijk beschrijven hun buurt, gisteren en vandaag.

Bekijk en beluister hun ontroerende verhalen en registreer ter plekke je eigen anekdotes over Europa in Brussel via een ‘babbelbox’. De leukste reacties zetten we op de website. Het project bestaat uit twee delen: een videotentoonstelling in het BIP (Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel) en een audiowandeling vanaf het oude Leopoldstation (Luxemburgplein, 1050 Brussel). Het werd gerealiseerd door het Verbindingsbureau Brussel-Europa, in samenwerking met Bruxelles nous appartient - Brussel behoort ons toe. Toegang is gratis, open elke dag. Meer info op www.europeinbrussels.be

Audiowandeling :

De getuigen nemen je mee op stap door het verleden van de Europese wijk. Zet een koptelefoon op en laat je leiden! Deze koptelefoons kan je –in ruil voor je identiteitskaart- afhalen aan de Brusselse toerismestand in het Infobureau van het Europees Parlement.

Ontdekkingsparcours in de Europese wijk :

Tijdens het Belgisch Voorzitterschap informeert de Koning Boudewijnstichting je over het verleden, heden en de toekomst van de Europese wijk aan de hand van tien kleurrijke stadszuilen. Op elke infozuil vindt je een citaat van één van onze getuigen. Bel het telefoonnummer dat naast het citaat staat en je krijgt gratis via je telefoon een fragment te horen.

Videotentoonstelling en Babbelbox :

In het BIP kan je enkele bijzonder boeiende fragmenten uit de getuigenissen bekijken (totale duur : 25 min). Naast interviews krijg je enkele indrukwekkende videobeelden en tekeningen van de wijk te zien.

Jij krijgt ook de kans om jouw getuigenis te registreren. In het BIP vind je onze babbelbox. Vertel je eigen verhaal. De leukste reacties posten we op de website.

Website :

Onze 25 getuigen doen allen hun verhaal op www.europeinbrussels.be . Uit elke getuigenis werden 5 minuten geselecteerd die je kan beluisteren/ bekijken op de website. Op www.europeinbrussels.be vind je ook de tofste verhalen uit onze babbelbox.