Bruxelles nous appartient

Stories Matter

Stories Matter is een "oral history tool" gebouwd voor en door de oral history gemeenschap. Deze gratis, open source software had als doel om video en audio materiaal digitaal te archiveren. Mondelinge historici konden hierdoor bronnen en collecties annoteren, analyseren, delen en evalueren.

Deze tool is oorspronkelijk ontwikkeld als een totaaloplossing bestaande uit drie onderdelen.

  • Desktop applicatie
  • Website
  • Centrale database (cf. e-depot)

Geïnteresseerden kunnen op deze pagina een 'package' van de website component downloaden, net als de handleiding om aan de slag te gaan met de software. Indien gewenst kan de broncode aangepast worden gezien de gehele broncode open source is.

De verdere ontwikkeling van 'Stories Matter' wordt opgenomen door de Concordia University in Canada. Zowel de broncode van de desktop als het e-depot evenals verdere ontwikkelingen van de software, zullen op de pagina's van de universiteit worden afgekondigd.

Let wel, hoewel Stories Matter bedoeld was als een totaaloplossing, is de package (cf. website component) hier aangeboden niet in staat om data uit te wisselen met de desktop applicatie. De nodige aanpassingen om deze data uitwisseling mogelijk te maken staan niet op het programma en de software is dan ook aangeboden 'as is'.