Bruxelles nous appartient

My favourite brussels sound

De radioafdeling van het RITS en BNA-BBOT slaan de handen in elkaar om het onderzoeksproject 'MY Favourite Brussels Sound' (MYFBS) van een toekomst te voorzien. MYFBS focust op de geluidscartografie van Brussel in de geest van het oorspronkelijke 'Your Favourite London Sound' project van geluidsartiest Peter Cusack . De kaart is op dit ogenblik klaar om uw geluiden en commentaren te ontvangen en op te slaan. Het principe is eenvoudig: u neemt een geluid op in Brussel, u post het geluid op de kaart via een eenvoudig uploadvenster en u legt bondig uit waarom u het geluid opnam en wat er voor u speciaal, mooi, specifiek of belangrijk aan is. Het objectief is om samen een representatieve geluidskaart van Brussel te creëren: polyfoon, polyglot, bekend of onbekend, zinderend, fluisterend, oorverdovend of onhoorbaar...

View de soundmap

Upload form

U wil graag een geluid opnemen, maar u hebt geen (degelijk) opnametoestel? BNA-BBOT stelt u gratis een opnamekit ter beschikking. Twijfel niet om contact op te nemen met ons.

De geluidskaart zal bovendien officieel worden voorgesteld aan het grote publiek op 12 oktober (17u, Cinema RITS) in het kader van het 'Sounds of Europe' field recording festival, georganiseerd door QO-2.