Bruxelles nous appartient

Hoe word je een radio? Klank-zelfportret : tussen lichaam en klank

Benjamin Lalou - Pick up
Anne Lepère - Nanou
Giuliano Salis - If we could
Laure Gatelier
Laure Gatelier - Il y a
Morgane Roumegoux
Younes Baba-Ali en Anna Raimondo
<
>

Hoe wordt je een radio? 

Klank-zelfportret : tussen lichaam en klank 

Clémentine DELAHAUT / Chloé DESPAX / Laure GATELIER / Benjamin LALOU / Anne LEPERE / pauline MAROY / Morgane ROUMEGOUX / Giuliano SALIS

Resultaten van de workshop georganiseerd in het kader van de tentoonstelling TRAVAIL, MODE D’EMPLOI in de CENTRALE for contemporary art van 16-11 2012 t/m 20-01 2013. Younes BABA-ALI, kunstenaar die deel uitmaakt van de tentoonstelling, en Anna RAIMONDO, met wie hij Saout Radio oprichtte, hebben in december een workshop voor klank en radio in samenwerking met BNA-BBOT geanimeerd.

Om de producties van de deelnemers te begeleiden was de notie van klank-zelfportret het vertrekpunt van de workshop. De artiesten hebben een zelfportret gerealiseerd met elementen uit de radiofonische taal (stem, stilte, lawaaigeluiden, muziek, geluidslandschappen). Een groep van 8 deelnemers, waaronder kunstenaars, radio animatoren, musici, culturele acteurs en journalisten hebben zeer eclectische voorstellen ontwikkeld.

De finale creaties waren van 8 tot 20 januari 2013 in de CENTRALE / box tentoongesteld. Ze werden op Radio Panik te Brussel uitgezonden op 7 en 8 januari 2013. De geluidstukken worden ook op Saout Radio gearchiveerd en in de database van Bruxelles nous appartient-Brussel behoort ons toe geïntegreerd.

De tentoonstelling heeft bij BNA-BBOT plaats gevonden van 22 februari tot 14 maart 2013.

Een samenwerking tussen CENTRALE for contemporary art + DABA Maroc + Saout Radio + BNA-BBOT

Benjamin Lalou - 'Pickup'

Anne Lepère - 'Nanou'

Chloe Despax - 'Interstice'

Giuliano Salis - 'If we could'

Laure Gatelier - 'Commence avec un A'

Laure Gatelier - 'Il y a'

Laure Gatelier - Micro-trottoir'

Morgane Roumegoux - 'Cyborg presque'

Pauline Maroy - 'Waar is de liefde'