Bruxelles nous appartient

NORDIC WALKING

1 straat - 1,7 km - 8 plaatsen - 1 overlevingspakket 

Zaterdag 1 oktober 2016 om 14u (met een panoramaweids) in het kader van het 50ste verjaardag van het Noordwijk

Nordic Walking is een audio-visuele expeditie op de Antwerpsesteenweg. In groep wordt u uitgenodigd de steenweg in zijn geheel te bewandelen, van het centrum naar de periferie van de stad. Onderweg vertellen stemmen verhalen en tonen visuele installaties de bewegingen die de weg bewonen. De gebouwen belichamen de tijd. De wandelaar verdwaalt, de ontdekker ervaart: een denkbeeldig landschap. Het zijn de kleine details die onbewogen bewegen en vertellen over wat er altijd is geweest: utopieën en verzet, mensen op de vlucht en bloemen in het wild. Wie verloren loopt weet: de sterren wijzen altijd het Noorden aan.

Duur: +/- 1u30

Vertrekpunt en onthaal: LDC De Harmonie, Harmoniestraat 1, 1000 Brussel

Inschrijven via maud@bna-bbot.be of 02 223 21 51.

Volg het project hier

Volg de pagina van het evenement hier

Nordic Walking is een samenwerking tussen BNA-BBOT en artiest Chiara Colombi. Nordic Walking kadert in het project Denkbeeldige Wijken n.2 : Antwerpsesteenweg en maakt deel uit van een breder sociaal-artistiek onderzoek naar beweging, herinnering, de Antwerpsesteenweg, geluid, tijdsvoelen en het gesproken woord.

Blog van het project

Partners: Lokaal Dienstencentrum de Harmonie, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Bij Lucia, sint-Rochuskerk, Maison d' Enfants La Symphonie, Woningfonds van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Irak mountains - EN

Le Nord - FR

Parcours - NL