Bruxelles nous appartient

Scharen en snavels

Soundwalk 

Een geluidswandeling doorheen de Vogelzangwijk, een poëtische schets van de buurt. De ingrediënten van deze sociaal-artistieke en participatieve creatie zijn de verhalen en dromen van bewoners en voorbijgangers, soundscapes, gelach, liedjes en enkele imitaties van vogelgezang.

Luister hier naar de passage op RFI 'Ecouter le silence du Chant d'Oiseau'

 

Praktisch 

Om deze wandeling te doen kan je materiaal uitlenen in onze verhalenwinkel (Lakensestraat 119,1000 Brussel). Voor grote groepen kan je ons contacteren op any@bna-bbot.be // 02 223 21 51.

Je kan de wandeling ook volledig autonoom doen. Volg daarvoor deze instructies:

  • Download de mp3-file hiernaast en importeer ze op een draagbare speler (telefoon, iPod, mp3-speler, ...)
  • Download ook de pdf-file met de kaart en print ze af.
  • Begeef je voor de Onze-Lieve-Vrouw der Genadekerk in de Vogelzangwijk, het startpunt van de wandeling (bereikbaar met bus 36, halte Vogelzang). Breng een hoofdtelefoon.
  • Zorg ervoor dat je de rechter en linkerkant van de hoofdtelefoon juist aanhebt en stem af op een aangenaam volume.
  • Druk op Play.

 

Credits 

Scharen en snavels, een samenwerking tussen BNA-BBOT en GC Kontakt in het kader van Denkbeeldige Wijken n°3 gerealiseerd in 2017-2018 in de Vogelzangwijk (Sint-Pieters Woluwe), met de steun van het Brusselfonds van de Vlaamse Gemeenschap, la Fédération Wallonie-Bruxelles en Gemeente Sint-Pieters Woluwe.

Hartelijk dank aan alle bewoners die hun deuren openden en ons hun verhalen en dromen voor de buurt hebben toevertrouwd, en in het bijzonder Jean-Pierre Derclaye.

Dank u Walter salender /GC Kontakt, Ciska vandendriessche /Gemeente Sint-Pieters-Woluwe, Centre Communautaire du Chant d’Oiseau, les Ateliers Créatifs, la Bibliothèque du CCCO, Monica Fantini /RFi, Philippe Van Der Elst, Danielle Piana, Véronique Delogne, Patrick Jordens en Zoé Joarlette voor hun samenwerking.

Team : Séverine Janssen, Flavien Gillié, Islin-Lucrezia De Fraye, Marijke Loozen, Omar Hobo.

Teaser 1

Teaser 2 'Toujours les mêmes gens'

Soundwalk 'Scharen en snavels'

Download