Bruxelles nous appartient

Workshop in residentie Uren Van Geluk

In het kader van het Europese project Ecouter Le Monde nodigden we het Zwitserse collectief Earthling Son uit in Brussel. Gedurende 3 dagen organiseerden ze een radioworkshop in residentie Uren Van Geluk in Elsene.

Het collectief komt uit Genève, een stad waar water alomtegenwoordig is, en wil via de workshop de geschiedenis leren kennen van de relatie van de Brusselaars met het water dat hen (al dan niet) omringt: de Brusselse rivier blinkt uit in zijn afwezigheid, en aan de zee, waarvoor je slechts een uur moet rijden met de trein, wordt amper gedacht ... Deze twee elementen lijken constitutieve eigenschappen van Brussel te zijn, maar wat zijn de herinneringen met betrekking tot water voor Brusselaars? Dit thema kan ook meer persoonlijke vragen naar voren brengen: herinneringen aan de dag dat ze leerden zwemmen, de eerste vakanties aan de zee, misschien zelfs herinneringen aan de tijd voor er stromend of warm water in huis was...

Door middel van radio hebben de drie dagen tot veel momenten geleid waar er verhalen werden gedeeld en naar elkaar werd geluisterd. Het resultaat van de workshop wordt een radiocreatie.

Deze workshop werd ondersteund door het programma Creative Europe, in samenwerking met RFI.