Bruxelles nous appartient

Denkbeeldige wijken n.3

28.04 ENTER FESTIVAL 

Gratis

Geluidsinstallatie + vrije wandeling

Vogelzanglaan 2 - 1150 Sint-Pieters-Woluwe

Bus 36 Vogelzang

Denkbeeldige wijken : 
de Vogelzangwijk zoals ze soms is, misschien was of zou kunnen zijn. 

Voor het project 'Denkbeeldige wijken' gaan we op zoek naar vergeten of fictieve objecten, plaatsen, gebeurtenissen die aan een wijk een nieuw gezicht kunnen geven.

'Denkbeeldige Wijken nr.3' wil samen met bewoners/passanten de Vogelzangwijk in St Pieters-Woluwe in kaart brengen, en dit imaginaire landschap laten resoneren door middel van verhalen en geluidscreaties.

OPROEP !

Zin om deel te nemen? Je verhaal te brengen, je favoriete plekken van de wijk te tonen, een herinnering, een bijzonder geluid of toekomstdroom te delen ….?

We willen graag naar je luisteren en met jou op stap gaan. Aarzel niet om ons te contacteren!

Denkbeeldige wijken is een langetermijnproject dat werd opgestart in 2014. Bewoners van een bepaalde Brusselse wijk werken samen met professionele en amateurkunstenaars aan een geluidscreatie in situ, vertrekkende van de ervaringen en verbeeldingskracht van de deelnemers.

Denkbeeldige wijken is een creatieve manier om, samen met bewoners en passanten een denkbeeldig stadsdeel te verkennen en haar landschap te laten weerklinken door middel van geluidscreaties, i.s.m. de mensen.

Op basis van alledaagse ervaringen van mensen die in de wijk wonen en werken, brengen we een collectieve (her)uitvinding van de openbare en persoonlijke ruimte op gang.

Tijdens de periode 2014-2016 ging BBOT aan de slag in twee Brusselse wijken. De eerste wijk was de Anneessenswijk. De tweede wijk was de Antwerpsesteenweg, die drie verschillende stadsdelen doorkruist. Vandaag strijkt BBOT neer in Sint-Pieters Woluwe om verschillende zichtbare en niet-zichtbare aspecten van dit stadsdeel participatief te verkennen en via geleide-wandelingen kenbaar te maken binnen en buiten de wijk. Hiervoor wordt samengewerkt met Gemeenschapscentrum Kontakt.

Contact

any@bna-bbot.be

02 223 21 51

Reusachtige boom - FR

Cine-club Goudvinken- FR

Een leven van lanen-FR