Bruxelles nous appartient

Denkbeeldige wijken n.3

16 september 

Voor de derde editie heeft het project Denkbeeldige Wijken haar buurt gevestigd in de Vogelzang (Sint-Pieters-Woluwe). De Vogelzang telt een twintigtal straten, bijna alle met een vogelnaam. De geluiden die men hoort zijn niet erg menselijk: vliegtuigen, grasmaaiers, motoren, vossen, bellen, waterkokers, snoeischaren, vogels en radio’s achter de ramen.

Gedurende 1 jaar heeft BNA-BBOT door middel van workshops, geluidsinterviews en onverwachte ontmoetingen de buurt gedocumenteerd over haar verleden, heden en toekomst.

Uit dit proces zijn 3 geluidscreaties ontstaan die op 16 september 2018 in het openbaar zullen worden gepresenteerd ter gelegenheid van autoloze zondag:

1—Deur-tot-Deur is een muzikale compositie door Jonathan Frigeri en Maxime Lacome. De compositie bestaat geheel uit huishoudelijke geluiden bij de bewoners verzameld.

Een publieke beluistering zal op 16 september 2018 plaatsvinden in de Vogelzang wijk (de exacte locatie en tijd worden later bekend gemaakt)

Uitzendingen op Radio Campus (92.1 FM) :

10/09 om 15u00

13/09 om 11u00

15/09 om 18u00

16/09 om 09u00

2—Een geluidswandeling stelt een poëtisch portret van de buurt voor dat men, alleen of met meerdere, kan beluisteren via een koptelefoon tijdens een wandeling door specifieke straten van de buurt. Woorden van buurtbewoners en voorbijgangers, soundscapes, gelach en liedjes ... zijn de ingrediënten die deze sociaal-artistieke en participatieve creatie samenstellen.

BNA-BBOT verwelkomt je op 16 september 2018 in een caravan gelegen op het voorplein van de kerk Notre Dame des Grâces waar je op elk moment een koptelefoon, een mp3-speler en een map kunt meenemen om een originele rondleiding te maken (ongeveer 30 minuten).

3— De geluidsnestjes : kunstenaar Yvon Machin heeft geluidsnestjes ontworpen die in elke straat met een vogelnaam zullen hangen. De zang van de genoemde vogel zal er te horen zijn, maar niet alleen ...

In het hartje van de Vogelzang, op het Goudvinkenplein, zullen de muren van het voormalig kinderdagverblijf en voormalige slager alle sporen van het werkproces tentoonstellen.

De Vogelzang (her)ontdekken, deze wijk in het groen genesteld, vlak naast het park van Woluwe, dankzij een veelvoud aan geluiden!

Praktisch

Bus 36 Vogelzang

Contact

any@bna-bbot.be

02 223 21 51

Het proect werd in samenwerking met Gemeenschapscentrum Kontakt ontwikkeld