Bruxelles nous appartient

open call: pimp notre vitrien

BNA-BBOT (Brussel Behoort Ons Toe) verzamelt sinds 1999 in samenwerking met bewoners stemmen, verhalen en geluiden van de stad en bewaart ze in een voor iedereen toegankelijke online-databank en een soundmap.

De kantoorruimte van BNA-BBOT geeft uit op de Lakensestraat, een straat in het centrum met veel passage. Binnen vind je een geluidsbibliotheek, producties en publicaties en een opnamestudio. Op onze deur staat niet voor niks, VerhalenWINKEL, aangezien we ook twee hoge etalages hebben. Ze vormen een ideaal platform om vanalles te exposeren, maar op dit moment zijn ze nog kaal en zielloos. Daar willen we nu verandering in brengen!

We stellen onze vitrines ter beschikking van Brusselse makers in eender welke discipline (geluidskunst, fotografie, plastische kunsten, textielontwerp, grafisch ontwerp, video, muziek, poëzie, interdisciplinair… alles is mogelijk!). De bedoeling is om te vertrekken vanuit een thema of stuk materiaal uit ons archief (fieldrecordings, interviews…) en dat te verwerken tot een tijdelijke installatie.

Per jaar willen we drie verschillende makers uitnodigen en gedurende drie maanden hun werk tentoonstellen. Er zal ook een vernissage worden gekoppeld aan elke nieuwe vitrine!

Geïnteresseerd? Ontdek ons archief via onderstaande links en stuur ons een mail (any@bna-bbot.be) met een kleine CV/portfolio en één of meerdere voorstellen van hoe je de etalages wil aanpakken (welk thema? welke vorm?). Voor elke vitrine wordt een budget van €500 voorzien.

Meer info over BNA-BBOT

De soundmap

Om toegang te krijgen tot de databank:

  • klink hier
  • log je in met deze gegevens: login: visitor@bna-bbot.be / wachtwoord: visitor

Volgende VITRIEN: #2 Sonic Urbanism

Deadline voor de lopende OPEN CALL (VITRIEN #3): 30 Augustus 2019