En Nl Fr
<
>
Een potentiële geschiedenis

Wie vertelt de waarheid? Dat is niet langer de vraag. 
Félix Guattari, Chaosmose.

Bruxelles Nous Appartient-Brussel Behoort Ons Toe creëert een geschiedenis en een geheugen van de stad door geluiden te verzamelen, te archiveren en te gebruiken. Getuigenissen, flarden van gesprekken, monologen, liedjes, soundscapes of ruwe geluiden. Zo'n 25.000 geluidsopnames vormen samen een openbare, meerstemmige en meertalige geschiedenis van Brussel. We leggen ze vast, met als doel de stemmen en geluiden die voorbijkomen niet alleen te bewaren, maar ze ook te gebruiken in de creatie van meerdere vormen om ze zo in verschillende contexten en formules te ontsluiten: radiodocumentaires, hoorspelen, installaties in de openbare ruimte, tentoonstellingen, publicaties, radioprogramma's, audiowandelingen, podcasts, enz.

Een databank, een geluidskaart en een webradio inventariseren en verspreiden het geluidsarchief op een complementaire manier. Ze zijn participatief, vrij toegankelijk en worden wekelijks bijgewerkt. Ze vertellen het verhaal van de stad zoals ze soms is, misschien was of zou kunnen zijn. Een praktijk die zowel experimenteel als ervaren is, zowel organisch als georganiseerd. Die zowel gezichtspunten op de geschiedenis als verhalende mogelijkheden vermenigvuldigt, perspectieven opent op de stad van vandaag en morgen met het oog op inclusiviteit en empowerment.

BNA-BBOT werkt samen met een scala aan lokale, regionale en internationale partners, met een breed publiek en met kunstenaars en audiovisuele collectieven.

BNA-BBOT onderschrijft het manifest van Slow Media en het Equality in Audio Pact.

 

added to favorites !
track info
favorites
S